+45 4056 0602

Trade Compliance

Et robust trade compliance program er den mest effektive måde at sikre overholdelse af eksport kontrol og sanktioner og minimere konsekvenserne af en eventuel overtrædelse. Og det behøver ikke at være kompliceret og langhåret at få på plads.

Overholdelse af disse regler kræver som minimum kendskab til reglerne og deres relevans for dig og din virksomhed samt en politik og et sæt interne regler og procedurer, dvs. et compliance program.

“Compliance That Makes Sense”

Værdiskabende Compliance

Har din virksomhed en politik på området og ved alle medarbejdere, hvad deres rolle er i bestræbelserne på at overholde reglerne om eksportkontrol og sanktioner? Ved din virksomhed, hvor compliance programmet er, hvis nogen skulle spørge efter det?

Trade compliance anvendes her som betegnelse for en overholdelse af reglerne indenfor eksport kontrol og sanktioner. En manglende overholdelse af disse regler kan have alvorlige konsekvenser både for virksomheden og ledelsen såsom bøde- og fængselsstraffe, udelukkelse fra markeder og skade på omdømme.  Trade Compliance er en disciplin for sig selv, som kan være et stærkt bolværk mod disse konsekvenser, hvis udført ordentligt.

“Do good by doing good”

Lever på FN’s verdensmål nr. 16 – (Det om ret og retfærdighed), lav risikostyring og tjen penge på det.

Dine forretningsmål tager ikke skade af at tage hensyn til FN’s verdensmål, etik og moral. Tværtimod! Når man prioriterer det og solidt forankrer det i sin forretning, er det at arbejde for den gode sag skam hardcore business.

Hvis du har to ens produkter, der stort set kan det samme, men hvor kun den ene har tænkt ind samfundsansvarlighed, bæredygtighed og styrkelse af retfærden på de markeder den agerer, så vil langt de fleste gå med den mulighed. Også selvom den er lidt dyrere. Det er en konkurrencefordel, ganske simpelt. For folk vil gerne bidrage til en bedre verden. Og flere stiller højere krav til, at virksomheder tænker disse faktorer ind.

Et Compliance program, der er implementeret og forankret fra ledelsesniveau og helt ned på celleniveau, på medarbejderniveau, kræver tid. Det kan være hårdt arbejde. Men jeg kan hjælpe dig lykkes med det på kort tid.

Vi kan også hjælpe dig med at forvandle din investering til et forspring i konkurrencen ved at kigge på, hvordan din virksomhed kan bruge compliance programmet:

 

 • til at motivere medarbejdere
 • til markedsføring i forhold til kunder og fremtidige medarbejdere
 • til at gå ind i nye markeder, der før har været for risikofyldte

Kort og Godt

Trade Compliance handler om at overholde reglerne, og det er en mulighed for at:

• Komme foran i konkurrencen,
• motivere medarbejdere,
• bidrage til FN’s verdensmål nr. 16 og
• hæve bundlinien derved.

TRADE COMPLIANCE KAN BLIVE EN INVESTERING, DER BETALER SIG SELV HJEM IGEN

Trade Compliance er for dig som:

 • Har projekter og forretninger lande, hvor der er stor risiko for at møde bestikkelse og korruption, undertrykkelse af menneskerettigheder eller terrorisme. Har du tjek på, hvem dine samarbejdspartnere og kunder er?
 • Og har du en strategi for, hvordan du og dine medarbejdere skal håndtere situationer med opfordring til smørelse eller bestikkelse?
 • Har kunder eller leverandører i udlandet – uanset om du er producent eller en servicevirksomhed.
 • Har amerikansk producerede komponenter i dine leverancer.
 • Har moder- eller datterselskaber i Amerika.
 • Har medarbejdere med amerikansk statsborgerskab eller ”green card”.
 • Har udviklingssamarbejder med udenlandske universiteter, virksomheder eller individer.
 • Sender ting (produkter, software eller teknisk viden) ud af landet. Har du styr på, om du har behov for eksport licenser, for at sende til et andet land, dine samarbejdspartner eller kunder?

Hvad får du?

 • Du bliver klogere på de komplekse regler – danske såvel som udenlandske – der regulerer den internationale handel. Grundlaget for et compliancegrundlag er den risiko som de nuværende forretningsaktiviteter udgør. Vi snakker dine behov igennem og finder de løsninger, der er passer for dig for dig. Den rigtige løsninger finder vi på baggrund af din virksomheds risikoprofil, en vurdering af din virksomheds modenhed compliancemæssigt og din virksomheds risiko appetit.
 • Vi kan bygge videre på eksisterende interne regler, processer og rollefordelinger, eksempelvis for screening af dine kunder, og få lavet det, der hedder et complianceprogram.
 • Myndighederne forventer at virksomheder med international handel som professionelle spillere har en plan for, hvordan eksport kontrol og sanktioner overholdes, dvs. et complianceprogram. Har man ikke et, er der i myndighedernes øjne endnu en forventning, der ikke er opfyldt, hvilket kan gøre skaden meget værre.

Kontakt

Lykke Schmidt Advokatfirma

 

+45 4056 0602

Jernbanegade 23
DK 4000 Roskilde
LykkeSchmidt.com

CVR nr 3974 2888

5 + 11 =